Press Release - Posádka Jiří Holeček a Tomáš Marný si odváží z Vrchlabí body

27.04.2014 16:46
 
Jen díky pravidlu Superally a řidšímu startovnímu poli ve Formuli 2 se podařilo posádce vozu Škoda Fabia Kit Car vyjet 6 bodů za 7. místo v hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou. V celkovém pořadí byla posádka klasifikována jako předposlední na 26. pozici.
 
Jiří Holeček (Jezdec týmu): "Máme sice body, ale nejsem vůbec spokojen se svým výkonem. Při průjezdu cílem eRZety Zámecký Vrch jsem vyjel mírně mimo trať a trefil jsem schovaný kámen. Bohužel se nám nepodařilo motor opravit na místě a museli jsme využít pravidla Superally. Do soutěže jsme se vrátili na poslední dvojici rychlostních zkoušek a na Powerstage jsem se chtěl pokusit vyjet nějaké bonusové body. Má snaha ale vyústila ve dva kotrmelce a všechno bylo zase v háji!"
 
Sebastian Holsner (Sportovní manažer): "Abych byl upřímný, čekali jsme mnohem víc. Velmi nešťastná chyba těsně po projetí cílem nám vzala veškeré naděje. Víme, že bychom byly okolo 15. až 20. místa, ale v hodnocení Formule 2 bylo reálné i pódium. Bohužel na Jiřím je vidět dlouhá pauza od řízení soutěžního vozu a přemíra snahy. Na autě jsou po dvou kotrmelcích značné škody a kluci ze společnosti AutoDům Chomutov mají před sebou plno práce, aby se jim podařilo dát naší Fabii do pořádku na Hassbergrally v Německu."